Gleen Mhors Niko, "Niko"


Tirsdag den 26. juni 2018 blev Line røntgenfotograferet, og vi fik bekræftet, hvad vi frygtede, at Line er tom. Der bliver altså ikke nogen hvalpe her i år. Desværre. Det var et kuld, som vi havde set hen til og haft store forventninger til. Men det går ikke altid, som man ønsker. Jeg har ikke slettet Niko fra siden, da jeg absolut synes, at projektet fortjener et nyt forsøg. Måske med Lines kuldsøster "Tusan" som mor. Måske. Foreløbig venter vi nu på Lines næste løbetid, og da mange gerne vil have en hvalp efter Line, giver vi det et sidste forsøg, hvor alle kræfter bliver sat ind. Der bliver med Lines første "partner", Huntigfudges B One. Kommer der ikke hvalpe ud af det, bliver Line resten af sin tid min jagt-, trænings- og prøvehund. Og Hans´og min højt elskede familie- og skødehund. Og så ser vi frem til hvalpe med Lines søster, Morton Katinka Tussilago, "Tusan".


Den 19. januar kom Line i løbetid. Nu venter vi på, at tiden er inde til en rendé vous med Tikko.
Niko er, som hans titler viser, et stort markprøvetalent, og han er samtidig aktiv på praktisk jagt.Han har stor udholdenhed mentalt og fysisk, men har også evnen til at holde hovedet koldt og bevare roen. Han er en golden af jagtlinier, der har et eksteriør, som jeg godt kan lide. Niko er en harmonisk, omgængelig,og håndterbar hund, der også fungerer som en skøn familiehund. Med hensyn til sundhed, har han, ligesom Line, A / 0 på hofter og albuer. På gentest for PRA og ichthyosis supplerer de hinanden perfekt. Jeg har set kennel Glamsøs hvalpe efter Niko, som blev født sommeren 2017, og de tiltaler mig meget.

Du kan læse mere om Niko på hjemmesiden gotogolden.dk

Vi forventer, at hvalpe efter Niko og Line bliver aktive hunde. De skal derfor have en ejer, som kan tilbyde dem et aktivt liv med en eller anden form for hundesport eller jagt..Hvalpenes billedstamtavleSom jeg plejer, når vi planlægger et nyt hvalpekuld, har jeg moret mig med at lave en "billedstamtavle" for hvalpene. Det blev, som det plejer, noget af en Sherlock Holmes-opgave at finde billeder af de nærmeste generationer, men også denne gang lykkedes det..""Huntingfudges B One "Tikko"

Da jeg i sin tid valgte Tikko som far til det første kuld, som jeg ønskede på Line, var det egentlig ikke Tikko, jeg gik efter, men hans far, "Whip". Men Whip var taget ud af avl, så derfor valgte jeg hans søn, som endda bor i fornuftig afstand fra os. Kuldet blev altså ikke til noget, men nu forsøger vi altså igen. Tikko har fortrinsvis været stillet på working test, hvor han er WT2 i åben klasse. På B-prøve har han 2.pr. i åben klasse, og han har bestået retrievernes kvalifikationasprøve. Jeg synes stadig, at Tikko og Line supplerer hinanden godt. Lines fantastiske ro og vilje til samarbejde forventer jeg Tikko kan give et lille skub i retning af fart og egen vilje.