At være hvalp hos kennel MortonI Buresø boede jeg med 3-4 voksne hunde og skiftende hvalpekuld på 60 kvadratmeter. På Ringbjerget i Lynge havde jeg noget lignende. I Frederiksværk har vi nu tre voksne hunde. Men der er aldrig blevet sat spørgsmålstegn ved, at vores hvalpe er stueopdræt. Ingen af mine tæver ville trives med at have "fred og ro med hvalpene" i et afsidesliggende rum. I det daglige har hundene adgang til hele huset, de er en del af familien. Og det er også den virkelighed, hvalpene fødes ind i. De første fire uger bor mor og hvalpe i vores store fødekasse i stuen. Når hvalpene er fire uger, får de en stor kravlegård. Hvis vejret tillader det, tilbringer de en stor del af dagen i vores indhegnede have. Vi er begge på pension, så vi er hjemme hos hvalpene det meste af dagen.


Hvis du skal have en hvalp hos os, forventer vi, at du kommer på besøg her flere gange, så vi kan nå at lære hinanden at kende, før hvalpen skal flytter hjem til dig. Du får så samtidig et indtryk af det miljø, som hvalpen kommer fra.


Golden retriever er en jagthund, og som sådan en aktiv hund. Du behøver ikke nødvendigvis gå på jagt med din golden herfra. Men vi forventer, at du kan tilfredsstille hundens behov for et aktivt liv. Det vil sige, at du udfordrer både fysik og hjerne. Det kan være som aktiv indenfor en eller anden hundesport. Det kan være, at du ønsker at uddanne hunden som f.eks. redningshund eller schweisshund. En af hundene herfra fungerede som STH servicehund, indtil han døde mæt af dage. Lines kuldsøster i Sverige er en aktiv agility- og lydighedshund. Du finder måske på noget helt andet, som jeg ikke er kommet i tanke om. Blot hunden får lov til at bruge sig selv og blive udfordret. Det vil give dig og hunden et nært fællesskab og mange glæder, som I ikke får, hvis hunden bare står til opbevaring.


Men min hund skal jo som udgangspunkt være familiehund? Selvfølgelig skal den det. Line og jeg stod i DRK´s stand på Jagt&Outdoor for nogen siden. Line fik næsten klappet og nusset al pelsen bort af små, ivrige hænder, mens jeg snakkede i to dage med jagtinteresserede forældre. Og som en af jægerne sagde: "Jeg skal have en jagthund. Men jeg går jo ikke på jagt hele året, så det skal absolut også være en familiehund". Imens kravlede hans lille datter rundt på gulvet og klappede og nussede Line. Intet passer en golden retriever bedre end sådan en dobbeltrolle.